Content

Dodatki do żywności

Aby ułatwić Wam korzystanie z listy dodatków do żywności, wprowadziłam kolory. 
Każdy kolor określa stopień szkodliwości substancji.
Od najniebezpieczniejszego czerwonego po bezpieczny zielony.

NIEBEZPIECZNY
POTENCJALNIE NIEBEZPIECZNY
ZALECANA OSTROŻNOŚĆ 
POTENCJALNIE BEZPIECZNY
BEZPIECZNY

1,2,3

5-RYBONUKLEOTYD DISODOWY
5-RYBONUKLEOTYD WAPNIA

A

ASESULFAM K

ALFA-TOKOFEROL ALGINIAN AMONU
ALGINIAN GLIKOLU PROPYENOWEGO
ALGINIAN POTASU
ALGINIAN SODU
ALGINIAN WAPNIA
ALUMINIUM
AMARANT
ANNATO, BIKSYNA, NORBIKSYA
ANTOCYJANY
ARGON
ASKORBINIAN SODU
ASKORBINIAN WAPNIA
ASPARTAM
AZORUBINA
AZOT
AZOTAN POTASU
AZOTAN SODU
AZOTYN POTASU
AZOTYN SODU

B
BENTONIT
BENZOESAN POTASU
BENZOESAN SODU

BENZOESAN WAPNIA
BETA-APO-8'-KAROTENAL (C30)




C
D
E
F
G
H
I
J
K

KARAGEN

L
M
N
O
P
R
S
T
U
W
Ż

1 komentarze:

  1. dobre ;)
    Fajnie,że jesteś ;) I że piszesz bloga.
    Chcę więcej!
    Pisz, pisz, pisz !!! ;*

    OdpowiedzUsuń

Instagram @zdrowe_jedzenie_bez_chemii

Archiwum bloga

Popularne posty